دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 235 KB
تعداد صفحات : 81
بازدیدها : 545
برچسبها : معتاد اعتیاد پرخاشگری فرزند پروری
مبلغ : 7500 تومان
خرید این فایلهدف اصلی پایان نامه بررسی رابطه بین شیوه های فرزندپروری، پرخاشگری،و اعتیاد در بین معتادین خود معرف به مراکز ترک اعتیاد می باشد.روش پژوهش از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری کلیه افراد معتادی که برای ترک اعتیاد به واحدهای خود معرف بهزیستی مراجعه کرده اند نمونه پژوهش حاضر از بین کلیه افراد معتاد مراجعه کننده فوق 30 نفر به صورت نمونه در دسترس انتخاب می شوند.،که این افراد با پرسش نامه های آزمون شیوه های فرزندپروری بامریند و آزمون پرخاشگری باس و پری ارزیابی شده اند.داده های بدست آمده با نرم افزار(اس پی اس اس) تکمیل شده و نتایج حاکی از ان است که پرخاشگری افراد در شیوه های فرزند پروری آنها تاثیر گذار است .نمرات همبستگی نشان میدهد که افرادی که پرخاشگری بالایی دارند از شیوه فرزند پروری دموکراتیک کمتر استفاده میکنند . در حالت کلی آزمون نشان میدهد که افرادی که پرخاشگری بالا دارند از شیوه فرزند پروری استبدادی استفاده میکنند.
مقدمه
از شیوه های فرزندپروری، روش هایی است که والدین برای تربیت فرزندان خود به کار می گیرند. و بیانگر نگرش هایی است که آن ها نسبت به فرزندان خود دارند هم چنین شامل معیارها و قوانین است. که برای فرزندان خویش وضع می کنند ولی باید پذیرفت که رفتارهای فرزندپروری به واسطه فرهنگ، نژاد، قوانین و گروههای اقتصادی تغییر می کند.
به همین جهت می توان گفت که خانواده نقش مهمی را در بهداشت روانی فرزندان ایفا می کند و با شیوه های تربیتی نامناسب، رفتارهای نامناسب را از قبیل پرخاشگری و غیره را به وجود آورند.
پرخاشگری معمولاً به رفتاری اطلاق می شود که قصد آن صدمه زدن (جسمانی یا رفتاری) به فرد یا نابود کردن دارایی فرد است. واژه ی اصلی این تعریف قصد نیت رفتار کننده است یعنی یک رفتار آسیب زا در صورتی که پرخاشگری محسوب می شود که از روی قصد و عمل به منظور صدمه زدن به دیگری یا برخورد انجام گرفته است.
خشونت فرایند است که به دلیل فشارهای درونی و بیرونی به فرد تحمیل می شود و درواقع نوعی عدم تعادل رفتاری و شخصیتی است پرخاشگری رفتاری است که پیامدهای متعدد دارد که از جهتی باعث خسارت و زیان به فرد یا اموال افراد دیگر است.
پرخاشگری موقعیت اجتماعی فرد را در بیان گروه برای حفظ امتیاز و بدست آوردن غذای بیشتر و پناهگاه بهتر تثبیت می کند پرخاشگری یک نوع واکنش روانی است. فرد بوسیله پرخاش و اعمال ضداجتماعی می خواهد ناکامی خویش را جبران کند اگرچه این واکنش موقتاً او را ارضا می کند اما نه تنها کمکی به رفع ناکامیش نخواهد کرد بلکه ناکامی های جدید دیگری به وجود خواهد آورد.
اینکه پرخاشگری در مقابل ناکامی حاصل می شود شکی نیست اما ناکامی همیشه به پرخاشگری منجر نمی شود. و واکنش ها و اعمال دیگر نیز می تواند جایگزین آن باشد.
ناکامی متضمن یک کمبود رفتاری است. چون فرض بر آن بوده است که شخص فاقد مهارتهای اجتماعی است و به دشواری می تواند موفقیت ها را تجزیه و تحلیل کند و راههایی را به طور صحیح برای ابزار وجود کردن خودش مشخص سازد این افراد به طور مفرط از بازداری ها استفاده می کنند افرادی منفعل هستند. اعتماد به نفس ندارند و قادر به تصمیم گیری نیستند. و با توجه به فقدان جرأت فقدان مهارت تصمیم گیری صحیح در برابر خواسته های دیگران و با توجه به مواجهه با ناکامی فراد در مقابل اعتیاد آسیب پذیر می شود. اعتیاد عبارت از وابستگی به موادی که مصرف آن با کمیت مشخص و در زمان های معین از نظر مصرف کننده ضروری بوده دارای ویژگی های زیر است:
ایجاد وابستگی جسمی- ایجاد وابستگی فکری- پیدایش پدیده تحمل در بدن نسبت به مواد مصرفی- به دست آوردن مواد مصرفی به هر شکل و طریقی- تأثیر مخرب بر مصرف کننده، خانواده و جامعه و در این میان خانواده است.
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش
شیوه های فرزندپروری به روش هایی اطلاق می شود که والدین در برخورد با فرزندان خود اعمال می کنند که می تواند در رشد و تکامل فرد در دوران کودکی و خصایص بعدی شخصیت وی تاثیر فراوان و عمیق داشته باشد.
منظور نمره ای است که آزمودنی در آزمون بامریند به دست می آورد.
پرخاشگری: یعنی تمایل به نشان دادن رفتارهایی که از نظر تصمیماتی خصمانه یا ویرانگر محسوب می شوند. و به عبارت دیگر پرخاشگری غریزه خشونت و ناکامی است.
خشم پلی است بین هر دو نوع پرخاشگری فیزیکی و کلامی و خصومت از این رو اگر بخواهیم پرخاشگری و خصومت را کم کنیم باید یاد بگیریم چگونه خشم خود را کنترل کنیم.
تعریف عملیاتی پرخاشگری: منظور از پرخاشگری نمره ای است که آزمودنی در آزمون باس و پری به دست می آورد.
یک بیمار روانی، اجتماعی، اقتصادی است که فعل و اتصال تدریجی بین بدن انسان و مدار شیمیایی تحت تأثیر یک سلسله شرایط اوضاع و احوال خاص روانی اقتصادی اجتماعی به وجود می آید.
تعریف عملیاتی معتادان: منظور از معتاد افرادی هستند که توسط روانپزشک تشخیص اعتیاد داشته و جهت ترک به واحدهای خود معرف مراجعه کرده اند.
فصل اول : کلیت پژ وهش
مقدمه
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
هدف کلی
اهداف اختصاصی
فرضیه ها
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش
تعریف مفهومی شیوه های فرزند پروری
تعریف عملیاتی شیوه فرزندپروری
تعریف مفهومی پرخاشگری
تعریف مفهومی اعتیاد
فصل دوم : ادبیات پژوهش
ادبیات تحقیق
عوامل مؤثر در نیرومندی پرخاشگری
نیرومندی پرخاشگری معلول عامل است
سبب شناسی
دیدگاه منشأ اجتماعی در پرخاشگری
نظریه پرخاشگری
شیوه های فرزندپروری
نظریه بامریند
الگوی ونیتر باتم
تعریف اعتیاد
انواع اعتیاد
علل اعتیاد
عوامل اعتیاد
چهار دیدگاه تئوریک درباره آسیب های اجتماعی
درمان یا ترک اعتیاد
پیشینه علمی
فصل سوم : روش شناسی پژوهش
جامعه آماری
نمونه آماری
روش جمع آوری اطلاعات
ابزارهای اندازه گیری در این پژوهش
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
بخش اول : آمار توصیفی
بخش دوم : آمار استنباطی
فصل پنجم : خلاصه بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
پیشنهادات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل