مقاله متغیرها و مدلهای اقتصاد سنجی

مقاله متغیرها و مدلهای اقتصاد سنجی مقاله متغیرها و مدلهای اقتصاد سنجی

دسته : اقتصاد

فرمت فایل : word

حجم فایل : 28 KB

تعداد صفحات : 45

بازدیدها : 319

برچسبها : دانلود مقاله اقتصاد سنجی

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی متغیرهای (مدلهای) مورد استفاده در اقتصاد سنجی

مقاله دانلودی متغیر های مورد استفاده در اقتصاد سنجی

در مقاله حاضر سعی بر آن است تا ضمن معرفی متغیرهای مورد استفاده در مدلهای اقتصاد سنجی و تعریف انواع مدلهای اقتصاد سنجی، از طریق برآورد مدلها (الگوها) اقتصاد سنجی و تفسیر ضرایب متغیرها به بررسی عوامل موثر بر خالص حساب جاری تر از پرداختهای خارجی کشور بویژه بدلیل کاهش ارزش پول (افزایش نرخ ارز) بپردازیم. در خصوص برآورد الگوهای اقتصاد سنجی ضمن بررسی و بهره گیری از تئوریهای مربوط به عوامل موثر بر خالص حساب جاری تر از پرداختها در همه کشورها و همچنین تحقیقات انجام شده سعی شده از متغیرهای دیگری که طی دوره مورد بررسی منحصراً خاص کشور ایران بوده و تراز پرداختهای آنرا تحت تاثیر قرار داده استفاده شود. در برآورد الگوهای اقتصاد سنجی از اطلاعات متغیرها طی دوره مورد بررسی یعنی سالهای (1378- 1358) و بسته نرم افزاری Eviews و روش حداقل مربعات معمولی (O.L.S) استفاده شده است. هر دو نوع الگوهای نهایی اقتصاد سنجی این مقاله بصورت لگاریتمی خطی برآورد شده اند. البته در این راه با یک مشکل اساس روبرو بودیم و آن منفی بودن خالص های بجاری تر از پرداختها در تمام سالهای مورد بررسی (78 1358) بود. برای رفع این مشکل اعداد مربوط به خالص حساب جاری تر از پرداختها را در یک علامت منفی ضرب کردیم تا همه اعداد مثبت گرد شده و دارای لگاریتم شوند. به همین دلیل در تفسیر ضرایب متغیرها باید بصورت معکوس عمل می نمائیم. یعنی ضرایب منفی را بصورت مثبت تفسیر کنیم و بر عکس یعنی ضرایب مثبت را با علامت منفی تفسیر نمائیم.

معرفی انواع متغیرهایی موجود در مدل

در این مرحله از تحقیق متغیرهای مورد استفاده در الگوهای اقتصاد سنجی، دقیقاً تعریف می شود تا دایره مشمول متغیرها دقیق و مشخص باشد. در تعریف متغیرها از تعاریف صاحبنظران و اقتصاد دانان استفاده شده است با توجه به اینکه در هر مدل اقتصاد سنجی متغیرهای موجود در مدل به دو دسته متغیرها وابسته و توضیحی در مدلهای اقتصاد سنجی تقسیم می شوند در مورد خالص حسابجاری از پرداختهای خارجی نیز چنین موضوعی معمول است که در این قسمت به تشریح متغیرها می پردازیم.

با توجه به نتایج تجربی حاصل از الگوهای اقتصاد سنجی مقاله حاضر می توان نتیجه گرفت چه در کوتاه مدت و چه در بلند مدت در هر دو مدل ایستا و پویا بیشترین اثر منفی را متغیر درآمد ملی و کمترین اثر منفی را متغیر کیفی جنگ و بیشترین اثر مثبت را کاهش ارزش پول ملی بصورت رسمی یکسان سازی نرخ ارز و غیر رسمی یعنی افزایش نرخ آزاد ارز بر خالص حسابجاری تراز پرداختها طی دوره مورد بررسی (1378-1358) داشته اند.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید